Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Ατίμωσαν την ελληνική σημαία στο Πανεπιστήμιο


Την ελληνική σημαία ατίμωσαν περίπου 50 αναρχικοί ως "ένδειξη συμπαράστασης" για το κλείσιμο του Indymedia και στη θέση της ανέβασαν ένα μαυρο-κόκκινο πανί. Παράλληλα σήκωνασαν πανό το οποίο έγραφε «Υψώστε τη φωνή σας κατά της κρατικής λογοκρισίας» που φέρει την υπογραφή του site.
Η διαμαρτυρία των αναρχικών, έγινε την ώρα που μέσα στο κτίριο του Πανεπιστημίου γινόταν η ορκωμοσία πτυχιούχων φοιτητών, ενώ λίγη ώρα αργότερα εμφανίστηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αποτελούμενες από άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίες περικύκλωσαν το κτίριο.Προσαγωγή των αντιεξουσιαστών που κατέβασαν την ελληνική σημαία από τα Προπύλαια
Στα Προπύλαια πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο επέμβαση των ΜΑΤ, όπου αντιεξουσιαστές κατέβασαν την ελληνική σημαία που κυμάτιζε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ανήρτησαν τη σημαία τους.

  Χωρίς να πραγματοποιηθεί ένταση, οι αστυνομικοί περικύκλωσαν τους νεαρούς που βρίσκονταν στα σκαλιά του κτιρίου και τους συνέλαβαν, ενώ αυτή την ώρα οδηγούνται στην ΓΑΔΑ.

  Στο κτίριο της Πρυτανείας, οι αντιεξουσιαστές έχουν τοποθετήσει ένα μεγάλο πανό με την υπογραφή του Indymedia στο οποίο αναγράφεται: «Raise your voice against state Censorship» (υψώστε την φωνή σας κατά της κρατικής λογοκρισίας).

  Η ενέργεια αυτή έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κατέβασμα -προ ημερών- του Indymedia από το διαδίκτυο. Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου