Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Ο Άγιος Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος που γιορτάζει σήμερα η Ορθοδοξία - Προστάτης του Πεζικού ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΥΣΑΕΤΟΥ

Ο Άγιος Γεώργιος, ως τροπαιοφόρος (στρατιωτικός), Άγιος και ελευθερωτής, συγκεντρώνει πολλές διηγήσεις για τα κατορθώματά του, με σημαντικότερο όλων την εξόντωση του δράκου και τη σωτηρία της βασιλοπούλας.
Ο Αγιος Γεώργιος ο Δρακοκτόνος.
Προστάτης του Πεζικού
Προστάτης τόσο στρατευμάτων όσο και χωρών. Επειδή ο βίος του είναι στρατιωτικός, θεωρείται προστάτης του Πεζικού και του Ελληνικού Στρατού Ξηράς, ενώ είναι και ο προστάτης Άγιος της Αγγλίας. επίσης, θεωρούνταν Άγιος προστάτης των Σταυροφόρων, οι οποίοι έφεραν στη Δύση το λείψανό του από την Παλαιστίνη, καθώς επίσης και των Προσκόπων.
Γόνος πλούσιας και αριστοκρατικής οικογένειας από την Καππαδοκία της Μικράς Ασίας, ήταν αξιωματικός του ρωμαϊκού στρατού. Η δράση, το μαρτύριο και η κοίμησή του τοποθετούνται τον 3ο αιώνα και στις αρχές του 4ου αιώνα, επί αυτοκρατορίας Διοκλητιανού.
Η μνήμη του τιμάται δύο φορές το χρόνο: στις 23 Απριλίου ο διά αποκεφαλισμού θάνατός του ή για τις Εκκλησίες που πηγαίνουν σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο, εάν η ημέρα συμπέσει πριν από την Ανάσταση, μετατίθεται τη Δευτέρα της Διακαινησίμου και στις 3 Νοεμβρίου η ανακομιδή των λειψάνων του.«Αϊ-Γιώργη, βοήθα μου, σείε κι εσύ τα πόδια σου», λέμε στην Κρήτη.
Το απολυτίκιο του Αγίου Γεωργίου
Ως των αιχμαλώτων ελευθερωτής {ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΛΑΠΑΣ-ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΝΤΟΓΙΑΚΟΥ}
και των πτωχών υπερασπιστής,{ΜΝΗΜΟΝΙΟ-ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΣΑΜΑΡΑΒΕΝΙΖΕΛΟΥ}
ασθενούντων ιατρός, βασιλέων υπέρμαχος,
τροπαιοφόρε, μεγαλομάρτυς Γεώργιε,
πρέσβευε Χριστώ τω Θεώ
σωθήναι τα ψυχάς ημών.
Ο έφιππος νέος πολεμιστής εδραιώθηκε σε ολόκληρη την ορθόδοξη χριστιανοσύνη ως ο ιδανικός ήρωας. Το ιδεώδες σύμβολο της ανδρείας, του αρρενωπού κάλλους και της ευσέβειας.
Ο Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος!ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΩΝ!! ΤΑ ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΟΝ ΣΟΡΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΝΆΦΙ ΤΟΥ                                                  ΣΗΜΑΙΑ ΠΕΖΙΚΟΥ  
                                       Ο ΧΡΥΣΑΕΤΟΣ ΕΥΧΕΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ Η ΝΙΚΗ ΈΡΧΕΤΑΙ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου