Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Νίκος Δένδιας: Η Χρυσή Αυγή θα ξεφουσκώσει μόλις γυρίσουμε στην ανάπτυξη .ΧΡΥΣΑΕΤΟΣ :Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΘΑ ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΗ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΠΑΡΠΑΡΟΥΣΗ!!!

Για τη Χρυσή Αυγή "που θα ξεφουσκώσει" για το "ελληνικό FBI", για τις απαιτήσεις της τρόικας, τις συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Καλαμάτα του κόμματος της Χρυσής Αυγής και τους αστυνομικούς της γειτονιάς μίλησε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στη Realnews ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.

Αναλυτικά η συνέντευξη:                                                                                                                             «Άκρο»- όπως η Χρυσή Αυγή – θεωρείτε και τον ΣΥΡΙΖΑ;
Παρά τις τεράστιες ιδεολογικές διαφορές που μας χωρίζουν και τις υπερβολές των συνιστωσών του, θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα ανήκει στο συνταγματικό τόξο. Θα πρέπει ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ να απομονώσει τις ακραίες φωνές στο εσωτερικό του.
 Πρόσφατα η Ελληνική Αστυνομία απαγόρευσε τη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στην πλατεία Αττικής για την διανομή τροφίμων μόνο σε Έλληνες. Ασκήθηκε κριτική από ορισμένες πλευρές ότι δεν μπορεί να απαγορεύονται πολιτικές συγκεντρώσεις ενώ υπήρξε και ένας προβληματισμός μήπως «ηρωοποιείται» έτσι το συγκεκριμένο κόμμα. Τι απαντάτε;

Καταρχάς, όπως αναφέρετε και εσείς, δεν επρόκειτο για μια συνηθισμένη πολιτική συγκέντρωση. Επρόκειτο για μία συγκέντρωση με σαφή ρατσιστικά χαρακτηριστικά, χωρίς την απαιτούμενη από το νόμο άδεια του Δήμου Αθηναίων. Παράλληλα ήταν προφανής η πρόκληση, αφού ορίστηκε να διεξαχθεί ανήμερα της 39ης επετείου της αποκατάστασης της Δημοκρατίας. Προσωπικά, δεν επιθυμώ να βάλω στη «ζυγαριά» μικροκομματικές σκοπιμότητες για το ποιος βλάπτεται και ποιος ενισχύεται. Δεν με αφορά. Η προάσπιση των δημοκρατικών αξιών είναι ζήτημα αρχής.

Το φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής στην Καλαμάτα μπορεί να απαγορεύτηκε, όμως, εκείνοι επιμένουν ότι θα το διοργανώσουν. Θα το επιτρέψετε και πως θα τους αντιμετωπίσετε;

Με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης το φεστιβάλ δεν θα πραγματοποιηθεί. Και σε αυτή την περίπτωση θα εφαρμοσθεί ο νόμος. Όποιος τον παραβιάσει θα υποστεί τις συνέπειες.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τα ποσοστά της Χ.Α ανεβαίνουν επικίνδυνα για τη Ν.Δ. Μήπως δεν πείθετε τον κόσμο; Μήπως δεν φθάνει το δόγμα «νόμος και τάξη»;

Συσσωρευμένες αδυναμίες επί σειρά ετών στον τομέα της καταπολέμησης της παράνομης μετανάστευσης και της εγκληματικότητας είναι αλήθεια ότι στην έναρξη της μεγέθυνσης της εκλογικής δύναμης της Χρυσής Αυγής έπαιξαν τον ρόλο τους. Όμως, σήμερα η εικόνα της Αθήνας δεν έχει καμία σχέση με αυτήν που υπήρχε μέχρι πέρσι τον Ιούνιο, ενώ και οι δείκτες της εγκληματικότητας είναι σαφώς μειωμένοι. Εκτιμώ συνεπώς ότι η κατάσταση της οικονομίας και η ανεργία είναι ο καθοριστικός παράγοντας που τρέφει την τυφλή οργή κατά του «συστήματος» - όπως ο καθένας το αντιλαμβάνεται - και εκφράζεται σαν άλογη δημοσκοπική προτίμηση στη Χρυσή Αυγή. Η Χρυσή Αυγή θα «ξεφουσκώσει» μόλις επιστρέψουμε στην ανάπτυξη.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου