Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Κασιδιάρης σε Μουζάλα: Έφαγες γροθιές και κλωτσιές από τους λαθρομετανάστεςΑπογυμνώθηκε ο Μουζάλας για την γκετοποίηση της χώρας - Άναυδος ο υπουργός λαθρομετανάστευσης! ΒΙΝΤΕΟ


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com

Η σαρωτική ομιλία του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου που απαγορεύτηκε από την ΕΡΤ του ΣΥΡΙΖΑ - ΒΙΝΤΕΟ


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Δεν αθωώθηκε, αλλά κρύφτηκε πίσω από το δημοτικό συμβούλιο για να την γλυτώσει ο σταλινικός δήμαρχος Πάτρας - ΒΙΝΤΕΟ

Χαλεπόν υπό χειρίσθων δικάζεσθαι - Άρθρο του Μιχάλη Αρβανίτη για την δίκη του σταλινικού δημάρχου ΠάτραςΧαλεπόν υπό χειρίσθων δικάζεσθαι - Άρθρο του Μιχάλη Αρβανίτη για την δίκη του σταλινικού δημάρχου Πάτρας

23 Φεβ. 2017: Ημέρα ντροπής και καταισχύνης για τη Δικαστική «Εξουσία»
Έρμαια των διαθέσεων και των απαιτήσεων του κομμουνιστικού όχλου, τρείς πλημμελειοδίκες και ένας εισαγγελέας (Β΄ΤΡΙΜ. ΠΛΗΜ. ΠΑΤΡΩΝ) εξευτέλισαν κάθε έννοια Δικαίου και παραβίασαν βάναυσα το Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους, με την έκδοση απαλλακτικής απόφασης για το βαμμένο μπολσεβίκο «δήμαρχο» Πάτρας, κατηγορούμενο για παράβαση καθήκοντος και υπόδικο για το ίδιο αδίκημα κατ’ εξακολούθησιν (Δικάσιμος 27/4/17) κατόπιν αυτεπαγγέλτως ασκηθείσης ποινικής διώξεως.
Το δισκελές «σκεπτικό» της απόφασης που με τα βίας ψέλλισε ο προεδρεύων ήταν α) ότι για την απαγόρευση διαθέσεως δημοτικών χώρων στο Λαϊκό Σύνδεσμο ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ κατά την προεκλογική περίοδο δεν ήταν υπαίτιος ο κατηγορούμενος, γιατί ήταν υποχρεωμένος να εκτελέσει τις αποφάσεις του Δ.Σ. οι οποίες ειρήσθω εν παρωδώ, ήσαν παράνομες, διότι ελήφθησαν κατά παράβασιν δύο υπουργικών αποφάσεων (Απόφαση Υπουργού Εσωτερικών 1) 51800/31/12/14 και 2) 30233/31/8/15) και β) ότι για την οδηγία που κοινοποίησε ο μπολσεβίκος «δήμαρχος» σε όλες τις δημοτικές υπηρεσίες να μη χορηγούν έγγραφα στους βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ήταν έκφραση πολιτικής άποψης του κατηγορουμένου, στα όρια της νομιμότητας διότι (άκουσον άκουσον) δεν επετεύχθη ο σκοπός της.
Μετά την εκφώνηση της αποφάσεως «συνεχάρην» τους θλιβερούς αυτούς παράγοντες με τη φράση «ντροπή σας ξευτίλες» και αυτοί απεχώρησαν χωρίς να αντιδράσουν και με σκυμμένο το κεφάλι.

Συνέντευξη Ν. Γ. Μιχαλολιάκου στο Ρωσικό Δίκτυο “Russia Athens” για τις βαθιές ρίζες των σχέσεων Ελλάδας και Ρωσσίας - ΒΙΝΤΕΟ

Γιάννης Λαγός: Εχθρικό το κράτος απέναντι στον Έλληνα - Η ΝΔ μάχεται για τον φιλελευθερισμό! ΒΙΝΤΕΟ


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Η Χρυσή Αυγή τίμησε την επέτειο Αυτονομίας της Ελληνικής Βορείου Ηπείρου: Πορεία και κατάθεση στεφάνου - Βίντεο, Φωτογραφίες

Τους Αγώνες του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού τίμησε σήμερα κλιμάκιο του Λαϊκού Συνδέσμου με αφορμή την επέτειο της Αυτονομίας (17 Φεβρουαρίου 1914).
Αρχικά στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρύτση, όπου καταχειροκροτήθηκαν οι εκπρόσωποί μας Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Γεώργιος Επιτήδειος.
Κεντρικό πρόσωπο των φετινών εκδηλώσεων ο Ήρωας της ΕΟΚΑ και στενός συνεργάτης του Γεωργίου Γρίβα, Αγωνιστής Ρένος Κυριακίδης, ο οποίος εκφώνησε και τον πανηγυρικό της ημέρας. Καθ' όλη την διάρκεια της εκδήλωσης ο κος Κυριακίδης στάθηκε στο πλευρό των μελών της Χρυσής Αυγής.
Και στη συνέχεια με πορεία στην Πλατεία Συντάγματος και το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη για την καθιερωμένη κατάθεση στεφάνου
ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟΣ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΕΜΕΙ Η ΓΗ!!!
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Θερμή υποδοχή του Nικολάου Μιχαλολιάκου στις εκδηλώσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο Αρχοντικό της Οσίας Φιλοθέης - ΦωτορεπορτάζΘερμή υποδοχή του Nικολάου Μιχαλολιάκου στις εκδηλώσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο Αρχοντικό της Οσίας Φιλοθέης - Φωτορεπορτάζ

Πλήθος λαού υποδέχθηκε με ενθουσιασμό τον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής στις εκδηλώσεις για την μνήμη της Οσίας Φιλοθέης, που διοργάνωσε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. 
Εκατοντάδες πιστοί είχαν κατακλύσει από νωρίς το παλαιότερο σωζόμενο αρχοντικό της πόλεως στην οδό Ανδριανού στην Πλάκα, οικία της Αγίας, που εγκαινιάστηκε σήμερα

Ο Νικόλαος Μιχαλολιάκος με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο
Με μέλη της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος

Παρούσα στην εκδήλωση και η Στρατιωτική Ηγεσία
Τον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής συνόδευσε η βουλευτής Β' Αθηνών Ελένη Ζαρούλια
Ποια είναι η κατοικία της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας
Το ιστορικό κτίριο που βρίσκεται στην Πλάκα φέρει βαρύ ιστορικό και θρησκευτικό φορτίο. Τα εγκαίνια έγιναν σε πανηγυρικό κλίμα από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, στην κορύφωση των τριήμερων εκδηλώσεων στη μνήμη της αγίας Φιλοθέης.

Το αρχοντικό των Μπενιζέλων είναι η παλαιότερη σωζόμενη κατοικία της Αθήνας και ορισμένα μέρη της χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα. Τεράστια είναι η θρησκευτική αξία της, καθώς στον χώρο εκτιμάται ότι βρισκόταν κρυμμένο το σκήνωμα της αγίας, ώσπου να παραδοθεί στις αρχές του 20ού αιώνα στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Η ιστορική κατοικία, που με κινήσεις του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου παραχωρήθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού στην Αρχιεπισκοπή, δέχθηκε τις φροντίδες μιας ομάδας αρχαιολόγων, μηχανικών, συντηρητών και μετατράπηκε σε ένα σύγχρονο μουσείο.
Το αποκαταστημένο κτιριακό συγκρότημα θα ταξιδεύει τους επισκέπτες στη μορφή της Αθήνας από τον 16ο έως τον 18ο αιώνα. Φυσικά, θα υπάρχει ειδική αναφορά στην αγία Φιλοθέη. Παράλληλα, ο υπαίθριος χώρος θα προσφέρεται για εκδηλώσεις.

Την «κυρά των Αθηνών», το πλουσιοκόριτσο που αφιέρωσε τη ζωή του στην Εκκλησία, έγινε μοναχή και με το ανθρωπιστικό έργο της προκάλεσε την οργή των Τούρκων, με αποτέλεσμα τον μαρτυρικό θάνατό της, τιμά η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, καθώς το σκήνωμα της αγίας φυλάσσεται σε ασημένια λάρνακα στον Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού.

Οι τριήμερες εκδηλώσεις στη μνήμη της Αγίας ξεκίνησαν την Παρασκευή με επιστημονική ημερίδα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, χθες το απόγευμα τελέστηκε ο εσπερινός, ενώ την σήμερα Κυριακή κορυφώθηκαν με την πανηγυρική Θεία λειτουργία και τη λιτάνευση του Ιερού σκηνώματος της Αγίας Φιλοθέης.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Όχι δεν μετανιώνω για τίποτε

Όχι δεν μετανιώνω για τίποτε

Έτσι ξεκινά το τραγούδι - σήμα κατατεθέν της Edith Piaff, αλλά και αυτών που «je regrette rien» δηλαδή δεν μετανιώνουν για τίποτε και εγεύθησαν την ζωήν έως το μεδούλι, οι ταξιδευταί με το μπάρκο γιά τ'Αλγέρι, τα μέλη του 1er Regiment Etranger de Parachutistes (1ο Σύνταγμα Αλεξιπτωτιστών της Λεγεώνας των Ξένων).
Εξάλλου εις αυτούς το αφιέρωσε η ιδία, όπως και τα σπανίως ακουόμενα και απηγορευμένα εν διάστημα "Mon Legionaire "(Ο Λεγεωνάριός μου) και " Le Fanion de la Legion"(Η σημαία της Λεγεώνας). Το τελευταίον, όπου γης και να το ακούν οι βετεράνοι θα δακρύσουν. Η Piaff τα αφιέρωσεν εις το 1er REP όταν αυτό εστασίασεν εναντίον του Ντε Γκώλ, διά την παραχώρησιν του εδάφους της Αλγερίας εις τους μουσουλμάνους, παρά το ότι το 61 τοις 100 των κατοίκων δεν το επεθύμει. Το 1ον Σύνταγμα σήμερον δεν υφίσταται, ούτε επιτρέπεται η επανίδρυσίς του. Όταν πέρασαν τα φορτηγά με τους συλληφθέντας αλεξιπτωτιστάς απο τα Champs Elysee, διά να τους μεταγάγουν εις το στρατοδικείον, διά ημέρας οι σκουπιδιάρηδες εμάζευον τα παράσημα και τα πολεμικά μετάλλια τα οποία έρριπτον από τα στήθη των, οι πλέον ένδοξοι πολεμισταί της προσφάτου ιστορίας. Η 5η Γαλλική Δημοκρατία ευγνωμονούσα και ανταμείβουσα.
Ο Στρατηγός Ζουώ εις θάνατον και ο πλέον τετιμημένος Στρατηγός Σαλάν ισόβια. Ήταν αυτοί, οι οποίοι το 1958 ανέτρεψαν την 4ην Δημοκρατίαν, με το κίνημα του Οράν στην Αλγερία και έφεραν εις την εξουσίαν τον Ντε Γκώλ. Όταν ο τελευταίος απαρνήθηκε τις ιδέες του, όπως λέγει και ο Raymond Cartier και από Στρατηγός έγινε πολιτικάντης, οι ως άνω στρατηγοί με την Λεγεώνα προέβησαν εις νέον coupe d' etat (πραξικόπημα) εναντίον του και εδημιούργησαν τον Organisation Armee Secrete (OAS).
Ο Jean Marie Le Pen,ο μετέπειτα αρχηγός του Εθνικού Μετώπου, o Alain Delon, διεθνούς φήμης ηθοποιός και ο συνάδελφός του Maurice Ronet δεν εδιώχθησαν. Η πρώην μονάδα τους, των Comandomarine de Legion,ευρίσκετο εις άλλο στρατόπεδον και οι δημοκράτες κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία , εθεώρησαν ότι δεν μετείχον του πραξικοπήματος.
Αλλά αυτά ως και η μετέπειτα δράσις του OAS είναι μία ετέρα ιστορία. Το μόνον βέβαιον είναι πως αυτοί οι Άνδρες δεν μετενόησαν διά τίποτε και ποτέ...
Σήμερα η ιστορία επαναλαμβάνεται εν Ελλάδι. Οι του «δημοκρατικού» τόξου, παρεπηδημούντες στην Βουλή θεώρησαν ως μέγα πραξικόπημα την είσοδο στο κοινοβούλιο του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή.
Αιφνιδιασμένοι δε, διερωτώνται: «Τι ωραία που ήμασταν πριν. Κλέβαμε, εψευδόμεθα, τα κάναμε πλακάκια, εκβιάζαμε ο ένας τον άλλον για την παραγραφή των ανομημάτων μας και τώρα να, εισήλθαν οι αδιάφθοροι. Και δεν φθάνει που εισήλθαν, δεν ενσωματώνονται, δεν απορροφώνται από το σύστημα, δεν συναλάσσονται, δεν συναγελάζονται μαζί μας».
Και συνεχίζουν με αυταρέσκεια: «Τους αποκλείσαμε από όλα τα ΜΜΕ, δεν τους δίνουμε λόγο, τους συκοφαντούμε. Παρ’ όλα αυτά αυτοί συνεχίζουν ακάθεκτοι, ανένδοτοι και με ευρεία αποδοχή στις λαϊκές μάζες. Ποία λύσις απομένει; Να τους βάλουμε φυλακή, να τους κόψουμε την χρηματοδότηση και να τους στιγματίσουμε ως εγκληματική οργάνωση».
Έτσι μου ξαναέρχεται στο μυαλό ο μονόλογος του Alain Delon στην περίφημη ταινία του «Ο θάνατος ενός διεφθαρμένου», «Και τώρα αυτή η γριά πουτάνα, η δημοκρατία, θα ξαναπαστώσει την πλισεδιασμένη και ρυτιδιασμένη μούρη της με κρέμες, πούδρες και κραγιόνια για να μας εξαπατήσει άλλη μια φορά και να μας παρουσιαστεί ως κάτι νέο, ελκυστικό και ωραίο».
Σιτάλκης Δελέπογλου 

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Εθνικιστικός σεισμός στο Αγρίνιο! Ραγδαία άνοδος της Χρυσής Αυγής στην Αιτωλοακαρνανία - Φωτορεπορτάζ, Βίντεο


Πολύ μικρή αποδείχθηκε ακόμα μια φορά η αίθουσα για να χωρέσει τους εκατοντάδες Εθνικιστές που έδωσαν το παρόν στην κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας της Χρυσής Αυγής Αιτωλοακαρνανίας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Μήνυμα Νίκης από την Καλαμάτα: Εθνικιστικός παλμός και κοσμοσυρροή στην ομιλία του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου - ΦωτορεπορτάζΠολύ μικρή αποδείχτηκε η κεντρική αίθουσα του ξενοδοχείου "Rex" στην Καλαμάτα για να χωρέσει τους εκατοντάδες Έλληνες που συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν την πολιτική ομιλία του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά και σχεδόν άλλος τόσος κόσμος βρισκόταν από έξω, καθώς επικράτησε στην κυριολεξία το αδιαχώρητο.
Ο βουλευτής Μεσσηνίας, Δημήτρης Κουκούτσης αναφέρθηκε στα προβλήματα της περιοχής και το ενδιαφέρον του Λαϊκού Συνδέσμου για την επίλυσή τους
Ο ευρωβουλευτής Γ. Επιτήδειος αναφέρθηκε στα αγροτικά ζητήματα και τις παρεμβάσεις των ευρωβουλευτών της Χρυσής Αυγής στην Ε.Ε. για τις αποζημιώσεις.
Ο βουλευτής Βοιωτίας, Ευάγγελος Καρακώστας τόνισε στην ομιλία του πως οι Έλληνες Εθνικιστές παραμένουν σθεναρά στο πλευρό των Ελλήνων αγροτών.
Τέλος, στο βήμα ανέβηκε καταχειροκροτούμενος ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος.Ο Ν. Μιχαλολιάκος ανέλυσε σε βάθος το αγροτικό ζήτημα, στηλιτεύοντας την πολιτική της Ε.Ε. που οδηγεί τους Έλληνες αγρότες στον αφανισμόΠαράλληλα, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην ΝΔ και τους κομματάρχες της που αναμένουν τις εκλογές, υποσχόμενοι στον λαό ότι δεν θα ψηφίσουν νέα μέτραΗ αλήθεια όμως είναι ότι ο Μητσοτάκης είναι έτοιμος να ασκήσει την ίδια νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική. Εξάλλου, έχει ήδη ψηφίσει μαζί με τον Τσίπρα από κοινού το τρίτο αριστερό Μνημόνιο.
Ακολούθησε η κοπή της παραδοσιακής Βασιλόπιτας και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε ως είθισται με άπαντες σε στάση προσοχής να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο και τον Ύμνο του Κινήματος

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com

Όχι στα Μνημόνια και την λαθρομετανάστευση: Κοσμοσυρροή στην εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στην Καβάλα - Βίντεο,


Διαβάστε περισσότερα και να δειτε: http://www.xryshaygh.com

Κόρινθος: Δυναμική Εθνικιστική συγκέντρωση - Σαρώνει η Χρυσή Αυγή στον νομό Κορινθίας! Βίντεο,


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Δείτε το βίντεο
Γνήσια Ιερά Μονή Εσφιγμένου – Το ντοκιμαντέρ για την ζωή και τον διωγμό των Μοναχών

OΛΑ ΟΣΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΜΕ ΛΥΣΣΑ! ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ !!! ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ «ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΝΟΗΜΑ»m1m2m3m4Την Μονή Εσφιγμένου την κυνηγούν με λύσσα από το 1972! Είναι σε διαρκή δίωξη, όχι μόνο από το Πατριαρχείο, αλλά και από άλλες Αγιορείτικες Μονές δυστυχώς...Πρέπει να το δουν όλοι οι Έλληνες γιατί μόνο έτσι θα «μπουν στο νόημα», για ποιο λόγο γίνεται όλο αυτο.Και επειδή σε κάθε αναταραχή, πρέπει να ψάχνουμε ποιος ωφελείται, να σας πληροφορήσουμε ότι σύμφωνα με την «ΟΔΥΣΣΕΙΑ», πως αν παρ΄ελπίδα «νικηθεί» η Μονή – που δεν θα το επιτρέψει η Παναγία πιστεύουμε- το Βατικανό θα κάνει… τρικούβερτο «πάρτι»!

Γιατί την Μονή δεν την στοχοποιεί μόνο ο θλιβερός Φαναριώτης, αλλά και η Ρώμη…
Επειδή η Μονή από χρόνια έχει μιλήσει και έχει καταγγείλει ένα καταχθόνιο και παλαιό σχέδιο της Ρώμης, που ονομάζεται «Τζιοβάνι Βέκκο» και περιγράφει λεπτομερέστατα την άλωση όλου του Αγίου Όρους!!!http://www.makeleio.gr

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Χρυσή Αυγή: Κακήν κακώς στις Βρυξέλλες ο Τσακαλώτος για νέο μνημόνιο - ΒΙΝΤΕΟ

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής δήλωσε από το περιστύλιο της Βουλής για το εσπευσμένο ταξίδι Τσακαλώτου για να υπογράψει νέο μνημόνιο:
"Ο Τσακαλώτος πήγε κακήν κακώς στις Βρυξέλλες για να πει "ναι" σε όλα τα νέα μέτρα δισεκατομμυρίων, "ναι" στην κατάργηση του αφορολόγητου για όλους εκτός από τους βουλευτές, "ναι" σε νέο εργασιακό μεσαίωνα, "ναι" σε νέο Μνημόνιο"


Σπύρος Καγιαλές: Ο ήρωας που έκανε το σώμα του κοντάρι σημαίας - ΦΩΤΟΣτις 9 Φεβρουαρίου 1897 βομβαρδίζεται το στρατόπεδο των Κρητών επαναστατών, στο Ακρωτήρι στο πλαίσιο της επανάστασης γα την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.


Συγκεκριμένα, την ημέρα εκείνη, Ιταλός Κανεβάρο, επικεφαλής των ναυάρχων, άρχισε το βομβαρδισμό του επαναστατικού στρατοπέδου. Οι οβίδες έχουν στόχο τόσο τους επαναστάτες Κρητικούς όσο και την Ελληνική σημαία που κυματίζει στο Ακρωτήρι. Δύο φορές η σημαία πέφτει κάτω χτυπημένη από τις οβίδες των Μεγάλων Δυνάμεων. Ο επαναστάτης Σπύρος Καγιαλεδάκης ή αλλιώς Καγιαλές, την σηκώνει όρθια με κίνδυνο της ζωής του.

Όταν μια τρίτη οβίδα κομματιάζει τον ιστό της σημαίας, ο Καγιαλές κάνει το κορμί του κοντάρι και την σηκώνει ψηλά. Όταν οι ναύαρχοι με τα κιάλια είδαν την ελληνική σημαία να κυματίζει περήφανα με έναν άνθρωπο να την στηρίζει, μένοντας άναυδοι διέταξαν να σταματήσει ο βομβαρδισμός.





Στο στρατόπεδο των επαναστατημένων Κρητικών σείεται από τις ζητωκραυγές και τους πανηγυρισμούς. Στο ελληνικό θωρηκτό "'Υδρα" ψέλνεται ο εθνικός ύμνος. Μαζί ζητωκραυγάζουν τα ιταλικά και γαλλικά πλοία.

Ο Ιταλός επικεφαλής του στόλου των Μεγάλων Δυνάμεων, υποναύαρχος Κανεβάρο, έγραψε για το περιστατικό στα απομνημονεύματά του: «Η ανύψωση της σημαίας με αυτόν τον τόσο ηρωικό τρόπο, αποτέλεσε μια στιγμή της ζωής μου που δεν θα λησμονήσω ποτέ».


Όπως διηγήθηκε αργότερα ο Ελευθέριος Βενιζέλος, που πρωτοστατούσε στα γεγονότα της εποχής, ο ναύαρχος Κανεβάρο του είχε πει, πως έμεινε άναυδος από θαυμασμό μπροστά στην ηρωική πράξη του Σπύρου Καγιαλέ - Καγιαλεδάκη, που εκείνη ακριβώς την ημέρα νίκησε -στην κυριολεξία- την ευρωπαϊκή διπλωματία.

Εκείνη την ημέρα ο Σπύρος Καγιαλές -Καγαλιεδάκης, προκάλεσε την άμεση παύση του βομβαρδισμού του Ακρωτηρίου, αλλά και την υποβολή, από τους ναυάρχους, ευνοϊκών εισηγήσεων προς τις κυβερνήσεις τους. Το αποτέλεσμα ήταν να κερδίσει η Κρήτη την αυτονομία της από την Οθωμανική Αυτοκρατορία (1898), που προηγήθηκε της Ένωσής της με την Ελλάδα (1 Δεκεμβρίου 1913).





Ο δήμος Ακρωτηρίου γιορτάζει κάθε χρόνο την επέτειο του βομβαρδισμού της 9ης Φεβρουαρίου 1897 και μαζί τιμά με καταθέσεις στεφάνων στον ανδριάντα του
(δίπλα στους Τάφους των Βενιζέλων), τον ήρωα Σπύρο Καγιαλέ – Καγιαλεδάκη, που έγινε σύμβολο στον αγώνα των Κρητικών για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

Τα γεγονότα που οδήγησαν στον βομβαρδισμό του στρατοπέδου

Σημειώνεται ότι ο κρητικός λαός το διάστημα 1890 έως 1895 βρίσκεται σε δεινή κατάσταση καθώς πρέπει να αντιμετωπίσει τη βαριά φορολογία, την καταπίεση, τις βιαιοπραγίες και τις δολοφονίες από μέρος των Τούρκων.

Στις 23 και 24 Ιανουαρίου του 1897 οι Τούρκοι βάζουν φωτιά στα Χανιά και σφάζουν τους χριστιανούς. Τότε εκατό περίπου επαναστάτες συγκεντρώθηκαν στο Ακρωτήρι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν με κάθε μέσο την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

Το ψήφισμα των επαναστατών στις 25 Ιανουαρίου στο Ακρωτήρι κήρυσσε την κατάλυση της τουρκικής κατοχής και καλούσε τον Έλληνα βασιλιά να καταλάβει το νησί. Τις επόμενες μέρες έφτασαν στο Ακρωτήρι και άλλοι ένοπλοι, υψώνουν την ελληνική σημαία και οργανώνουν επαναστατικό στρατόπεδο. Οι λόγοι της επιλογής του Ακρωτηρίου ήταν ότι βρισκόταν κοντά στα Χανιά και όσοι ήταν σε αυτή τη θέση αυτή μπορούσαν να παρακολουθούν κάθε κίνηση από την πόλη και προς αυτήν.

Παράλληλα, οι Μεγάλες Δυνάμεις ((Ιταλία, Γαλλία, Αυστρία, Γερμανία, Αγγλία και Ρωσία) δεν αποδέχονται το αίτημα των επαναστατών και αποφασίζουν τη διεθνή κατοχή των πόλεων Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου. Η νέα αυτή εξέλιξη οδήγησε το βασιλιά Γεώργιο Α΄ και την κυβέρνηση Δεληγιάννη της Ελλάδας να επέμβουν άμεσα στέλνοντας στρατό στην Κρήτη.

Εκστρατευτικό σώμα 1500 ανδρών μ’ επικεφαλής τον συνταγματάρχη Τιμολέοντα Βάσσο, αποβιβάστηκε την 3η Φεβρουαρίου 1897 στο Κολυμπάρι. Στο Ρέθυμνο και το Ηράκλειο στάλθηκαν εθελοντές και πολεμοφόδια. Ο Βάσσος ανακοινώνει την εντολή που έχει να καταλάβει το νησί στο όνομα του βασιλιά των Ελλήνων, ενώ οι Μεγάλες Δυνάμεις τον ειδοποιούν να μην πλησιάσει τα Χανιά σε ακτίνα μικρότερη των έξι χιλιομέτρων.


Με πληροφορίες \από iscreta.gr, explorecrete.com, candianews.gr

Ουρανία Μιχαλολιάκου: Είμαι στρέητ, είμαι Ελληνίδα και δεν γουστάρω την υποκρισία σας

Η εκπρόσωπος του Μετώπου Νεολαίας της Χρυσής Αυγής, Ουρανία Μιχαλολιάκου, απαντά στην ανθελληνική προπαγάνδα και την υποκρισία του συστήματος.Απάντηση στην προπαγάνδα του συστήματος - ΒΙΝΤΕΟ

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Η. Παναγιώταρος και Γ. Σαχινίδης ενάντια στον αφελληνισμό της Πατρίδας και την υποβάθμιση της Παιδείας - 2 ΒΙΝΤΕΟ

Ηλίας Παναγιώταρος: Οι Έλληνες δεν θέλουν τους ισλαμιστές στην πατρίδα μας!

Γ. Σαχινίδης: Οι λαθρομετανάστες στα σχολεία υποβαθμίζουν την παιδεία

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com

Τοποθετήσεις Συναγωνιστών Ελ. Ζαρούλια και Χρ. Χατζησάββα εναντίον του αντεθνικού νομοσχέδιου του υπουργείου Παιδείας - 2 ΒΙΝΤΕΟ

Ελένη Ζαρούλια: Οι Έλληνες Εθνικιστές αντιμάχονται στην κατάπτωση της Ελληνικής Παιδείας

Χρήστος Χατζησάββας προς Συριζαίους: Προωθείτε την παρακμή στην Παιδεία!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com

Οι συναγωνιστές Α. Γρέγος και Δ. Κουκούτσης για την διεύρυνση απονομής της ελληνικής ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες - 2 ΒΙΝΤΕΟ

Α. Γρέγος: Σύριζα και Ανέλ διευρύνουν την απονομή ελληνικής ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες

Δ. Κουκούτσης: Ο κίνδυνος αλλοίωσης της εθνικής ομοιογένειας είναι υπαρκτός

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Νίκος Κούζηλος: Η Παγκοσμιοποίηση καταρρέει! ΒΙΝΤΕΟ

Ακούμε τα ΛΟΚ να τραγουδούν για την Ελλάδα και γεμίζουμε υπερηφάνεια (βίντεο)

«Η Κύπρος είναι Ελληνική και η Μακεδονία»!!! Όταν τα ΛΟΚ τραγουδάνε για την Ελλάδα… Δείτε και ανατριχιάστε…...

Συνθηματα Ελληνικου Στρατου ΛΟΚ (Αγια Σοφια, Ισαακ, Τουρκια)

Σαν σήμερα σίγησε ο "Αρχάγγελος" της Κρήτης

ΤΗ ΣΠΑΘΑ ΣΗΚΩΣΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ - ΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ.


ΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ - πουλημένοι

Νίκος ΞυλούρηςΣαν σήμερα, το 1980, σίγησε η φωνή της Κρήτης, ο Νίκος Ξυλούρης… Ήταν μόλις 43 ετών. Η Κρήτη δεν ξέχασε ποτέ τον "Αρχάγγελό" της όπως χαρακτηρίστηκε, και τα τραγούδια του συνεχίζουν να μας κρατούν συντροφιά…

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Παρεμβάσεις Συναγωνιστών Παππά και Παναγιώταρου κατά της καταστροφικής πολιτικής του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών

Χ. Παππάς: Είστε η συνέχεια του κράτους Σαμαρά

Ηλίας Παναγιώταρος: Συνεργάζεστε με ανθέλληνες για την εξωτερική πολιτική της Ελλάδος!


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/
Ο ΑΓΙΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΩΝ
Μεγαλοπρεπή εγκαίνια στην μαρτυρική Δαμασκό του πρώτου ναού αφιερωμένου στον Άγιο Παΐσιο! του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου Μεγαλοπρεπή εγκαίνια του πρώτου ναού αφιερωμένου στον Άγιο Παϊσιο πραγματοποιήθηκαν στην... Δαμασκό! Έτσι ο Άγιος προστάτης των απανταχού Ελληνορθοδόξων τιμήθηκε πρώτα στην Μέση Ανατολή και όχι ακόμα στην χώρα του.
Ανηγέρθηκε στην περιοχή της Jaramana (διαβάστε σχετικά εδώ) που είναι προάστιο της ελεύθερης Δαμασκού. Παρόντες στα εγκαίνια πέραν του μεγάλου πλήθους ήταν o πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής Ιωάννης ο 10ος και η πλειοψηφία των ελληνορθόδοξων μητροπόλεων της Συρίας, πολιτικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι.
Ο Άγιος χαίρει μεγάλης εκτίμησης στην Μέση Ανατολή όπως και στην Ρωσία αφού άλλωστε τα δεινά που σήμερα μαστίζουν την περιοχή είχαν περιγραφτεί στις προρρήσεις του.
Ο σεβασμόςπου δείχνει η κυβέρνηση Μ.Άσαντ στην Ελληνορθοδοξία οφείλεται στον δικό του θρησκευτικό προσανατολισμό καθώς ο Σύρος πρόεδρος είναι Αλαουϊτης. Ο Αλαουϊτισμός είναι μια σιιτική αίρεση με χριστιανικές δοξασίες. Ασπάζεται τον  Τριαδικό Θεό οπότε οι πιστοί του νιώθουν πολύ κοντά στην Ελληνορθοδοξία. Στην Τουρκία αναφέρονται ως Αλεβίτες.
Για πολλούς πρόκειται περί κρυπτοχριστιανών
Το Πατριαρχείο Αντιοχείας αναφέρει τους παρευρισκόμενους αναλυτικά:
The first Divine liturgy in St. Paisios, churchat Jermana_ Damascus
His Beatitude John X presided over the first divine liturgy supported by their 
eminences :
- Bishop Mousa Alkhoury
- Bishop Luke Alkhoury
- Bishop Nicolas Bealbacky
- Bishop Ephraim Maalouly with some
priests deacons, and a crowd of the
faithful.
During the divine liturgy deacon Basilios
Mousa was ordained priest.

And brother Romanos Baghdan, became a deacon by means of handlaying
of His Beatitude John X.

In his spiritual sermon delivered on the occasion prayed for long life to the new priest and deacon Basilius and Romanos.
He also blessed the parish on the occasion of the new church, praying to St. Paisios to protect the parish, the church, and beloved Syria

Ο Άγιος Γέροντας Παίσιος από τα Φάρασα της Καππαδοκίας τιμάται από τον Bashar al Assad ενώ ακόμα δεν έχει τιμηθεί ως θα έπρεπε από την χώρα του.
 
Ήδη τελέσθηκε η πρώτη Θεία Λειτουργία εντός του ιερού ναού.Photo: Antiochian Patriarchate - Facebook