Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Σεραφείμ Πειραιώς: "Καλώς προβάλλει τον εθνικισμό η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!!!!! ΕΝΔΟΞΕ ΔΕΣΠΟΤΗ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗ ΑΞΙΕ !!!!!!


"Η Χρυσή Αυγή προβάλλει τον εθνικισμό και καλώς τον προβάλλει» δήλωσε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος πρόσθεσε πως «η Χρυσή Αυγή πρέπει να αποβάλει κάποια πράγματα σε ορισμένους κύκλους της, όπως τις παγανιστικές ιδεοληψίες, αλλά εν πάση περιπτώσει δεν αποτελεί ούτε χρυσή ελπίδα ούτε μαύρη νύχτα. Είναι ένα κόμμα που εκφράζει ένα τμήμα των ψηφοφόρων".
Από την πλευρά του, κληθείς επίσης να σχολιάσει τις δηλώσεις Κουράκη, υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει ένα λάθος της Αριστεράς. Αυτές οι απόψεις είναι το λιγότερο αφελείς και ασταθείς».
Κατηγόρησε δε, τα κόμματα της Αριστεράς ότι επιθυμούν αποχριστιανοποίηση του ελληνισμού. «Αυτή τη στιγμή η Αριστερά μιλά συνέχεια για το διαχωρισμό έθνους-Εκκλησίας. Θέλουν να αποχριστιανοποιήσουν το έθνος, αλλά αυτό μπορεί να συμβεί στο γένος των Ελλήνων;» ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ δεν θέλουν τη συμπόρευση έθνους-Εκκλησίας» κατέληξε ο μητροπολίτης Πειραιά.
«Αυτό που λέει ο κ. Κουράκης είναι μια πολιτική κουταμάρα, γι' αυτό προσπάθησε να το μαζέψει» δήλωσε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9,89, o μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος για τα περί φορολόγησης των πολιτών που δηλώνουν "Χριστιανοί Ορθόδοξοι".
Ο ίδιος σχολίασε χαρακτηριστικά: «Πώς είναι δυνατόν να λέμε τέτοιες απόψεις, τη στιγμή που προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τις συνέπειες αυτής της κρίσεως; Με την ίδια λογική, όσοι δεν έχουν παιδιά, δεν πρέπει να πληρώνουν φόρους για σχολεία».

«Μόνο θετικές αντιδράσεις είχαμε μετά το χτεσινό μου κήρυγμα που είπα ''φέρτε τα λεφτά πίσω''» πρόσθεσε.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου