Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

ΔΕΝΔΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΠΟΣΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΕΧΘΕΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΛΑΘΡΟ!!Έχουν σπάσει τα τηλέφωνα στην υπηρεσία του Δένδια για την καταπολέμηση του ρατσισμού... Καλούν Έλληνες και καταγγέλουν αλλοδαπούς...!!!



Μπορεί να μην υπάρχουν αστυνομικοί για την ασφάλεια του πολίτη –όπως ξέρει ο κόσμος όλος και όπως καταγγέλλουν και οι ίδιοι οι αστυνομικοί- υπάρχουν όμως για την αντιμετώπιση της… 

ρατσιστικής βίας! Έτσι, όπως ανακοίνωσε το Αρχηγείο της Αστυνομίας, ξεκίνησε την Τετάρτη η εκπαίδευση των 200 παρακαλώ αστυνομικών, που στελεχώνουν τα «Τμήματα και τα Γραφεία Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας», σ’ ολόκληρη την επικράτεια.
Ιδού και το… εκπαιδευτικό πρόγραμμα:
« Ανάλυση κοινωνικών ζητημάτων και αντιμετώπισης ρατσισμού, Ανάλυση θεμάτων Δημόσιας Ασφάλειας, Ρατσισμός – Ξενοφοβία. Αντιμετώπιση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, Νομικές διατάξεις που αφορούν στην παράνομη μετανάστευση και το ρατσισμό, Αναγνώριση κινήτρων ρατσιστικής βίας, Φαινόμενα ρατσισμού στην Ελλάδα και εμπειρία του δικτύου καταγραφής περιπτώσεων ρατσιστικής βίας και Διεθνής Προστασία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – Σύγχρονοι προβληματισμοί. Υπενθυμίζεται ότι, με πρωτοβουλία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, συστάθηκαν οι Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας. Ειδικότερα, ιδρύθηκαν δύο Τμήματα (στις Υποδιευθύνσεις Κρατικής Ασφάλειας των Διευθύνσεων Ασφάλειας Αττικής και Θεσσαλονίκης) και 68 Γραφεία Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας σε όλη την Ελλάδα».
Να σημειωθεί, ότι από την προηγούμενη Δευτέρα ξεκίνησε την 24ωρη (!!!) λειτουργία της η ειδική τηλεφωνική γραμμή 11414 όπου μπορούν οι πολίτες – ακόμη και ανώνυμα – να καταγγέλλουν περιστατικά «ρατσιστικής» βίας.
Ωστόσο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στην ειδική τηλεφωνική γραμμή τηλεφωνούν κυρίως Έλληνες πολίτες για να καταγγείλουν τη συμπεριφορά των «κατατρεγμένων οικονομικών μεταναστών», αλλά και διαφορές που έχουν μαζί τους, κυρίως οικονομικής φύσεως. Μάλιστα, σύμφωνα με καταγγελίες αρκετών που τηλεφώνησαν στη γραμμή, οι αστυνομικοί που απαντούν στα τηλεφωνήματά τους απαντούν πως η γραμμή αφορά καταγγελίες αλλοδαπών κατά των Ελλήνων κι όχι το αντίστροφο!
Δεν τους βγαίνει, δεν τους βγαίνει…
(ΥΓ): Πληροφορίες που λένε ότι τα… αντιρατσιστικά μαθήματα στους αστυνομικούς γίνονται από «περίεργους» τύπους, με όψη… «αλληλέγγυου» (μούσια, μαλλιά και φουλάρια που γίνονται… κουκούλες), ελέγχονται…
ethnikismos

-->

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου